Ženska osoba K.E. (26) preminula je sinoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Sanskom Mostu, nakon što je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezena u teškom stanju.

 Ona je bila bez svijesti, a tokom pokušaja medicinskih radnika da je reanimiraju, ova osoba je preminula. 

-Od dežurne medicinske sestre dobili smo dojavu da je sinoć, oko 22.30, u Dom zdravlja Sanski Most dovezena mlađa ženska osoba u besvjesnom i kritičnom zdravstvenom stanju i da napori da se ona vrati u život nisu urodili plodom. Policija je pronašla i uhapsila muškarca koji ju je dovezao, od njega je uzet iskaz i trenutno traje istraga o ovom slučaju- izjavio je danas portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, ovu osobu je automobilom dovezao A.L. (35) i, nezvanično, radi se o partneru s kojim je živjela. 

Šiljdedić je istakao kako je tokom ispitivanja ovo lice davalo kontradiktorne i zbunjujuće iskaze, ali da je policija uspjela u vezu s ovim slučajem dovesti još jednu mušku osobu, koja je uhapšena i privedena u jutarnjim satima. 

Šiljdedić je istakao kako policija u ovom trenutku ne može sa sigurnošću potvrditi šta je uzrok smrti i da će odgovor na ovo pitanje dati obdukcija tijela, koja je zakazana za sutra u poslijepodnevnim satima u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Nezvanično saznajemo kako sva pomenuta lica žive na području Ključa, a sumnja se da bi uzrok smrti ženske osobe mogla biti prekomjerna upotreba narkotičkih sredstava. 

Istragu o slučaju vode Tužilaštvo USK i pripadnici Kriminalističke policije Treće policijske uprave Sanski Most.