open-navfaktor-logo
search
Zastrašujuće
Djevojka se požalila na strašne bolove, ljekari joj u stomaku našli zmiju
Nesvakidašnja vijest stigla je iz Rusije i već je obišla cijeli svijet.
05.09.2020. u 14:06
get url
text
Zmija i djevojka

Tamo su, naime, ljekari djevojci kroz usta izvadili živu zmiju. Mlada Ruskinja spavala je u vrtu ispred svoje kuće u naselju Levashi u ruskom Dagestanu. Probudili su je nesnošljivi bolovi u trbuhu od čega je i pala u nesvijest. Međutim tada nije ni slutila da joj je se brzinom munje u otvorena usta ušuljala zmija.

Porodica je pozvala hitnu pomoć, a ljekari u bolnici nisu imali pojma što je uzrok njenih bolova. Ubrzo su napravili ultrazvuk i uočili pokretni predmet, no ni tada nisu sumnjali da bi to mogao biti gmaz.

Djevojku su uspavali općom anestezijom te su joj dugačkom sondom postavljenom kroz usnu šupljinu pokušali otkloniti strano tijelo. Medicinsko osoblje je ostalo u šoku kad su vidjeli da u rukama upravo drže zmiju.
Kako piše britanski Mirror, takvi slučajevi u Dagestanu, planinskoj zemlji smještenoj uz Kaspijsko jezero, nisu toliko rijetki. Nekoliko mještana kazalo je kako u ovo vrijeme postoji prava navala zmija koje doslovno padaju s drveća, a pošto su jako brze sasvim je moguće da se ušuljaju u usta ili odjeću osobe koja spava pod stablom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.