open-navfaktor-logo
search
Vlast napala građane
DPS i SDP optužili Krivokapića i Abazovića za događaje na Cetinju: Spremni su da zapale Crnu Goru
Demokratska partija socijalista predsjednika Mila Đukanovića i Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) optužili su danas premijera i vicepremijera Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića da su odgovorni za dešavanja na Cetinju.
05.09.2021. u 10:38
get url
text

- Premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović spremni su da zapale Crnu Goru da bi ih njihovi mentori sačuvali na funkcijama - saopćeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da se vlast, koja je napala svoje građane, sakrila u mišiju rupu i s društvenih mreža raspaljuje mržnju među građanima. U DPS-u smatraju da je jasno da Krivokapić i Abazović nisu mogli da se odupru komandama koje su im isporučene sa strane, a "čiji je cilj da Crna Gora osvane 6. septembra krvava".

- Jasno je da je najveća odgovornost za sve posljedice upravo na ovoj dvojici koji su spremni da zapale Crnu Goru da bi ih njihovi mentori sačuvali na funkcijama. Nećemo vam dozvoliti da za račun tuđeg interesa žrtvujete građane Crne Gore - kazali su iz DPS-a.

Oni su naveli da su građani na Cetinju mirno protestovali, braneći pravo da žive u multietničkoj, multikonfesionalnoj, građanskoj Crnoj Gori kojom neće upravljati i manipulisati strana država i izazivati sukob među građanima.

- Kao što smo ranije upozoravali, odgovornost za sve posljedice za nasilje prema građanima, snosit će isključivo marionetska vlast, koju će samo tako historija pamtiti - kazali su iz DPS-a.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević saopštio je da je za događaje u Prijestonici odgovoran potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

- Za sve što se dešava na Cetinju odgovoran je isključivo Dritan Abazović - naveo je Konjević.

Više demonstranata i policajaca povrijeđeno je na jutros Cetinju. Jake policijske snage osiguravaju Cetinjski manastir, u kome je ustoličen mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.