Pripadnici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom protekle noći kontinuiranim aktivnostima uspješno realizovali tri akcije u okviru borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, saopćeno je jutros iz MUP-a SBK.

U mjestu Turbe, općina Travnik, jučer oko 15 sati u policijski službenici PS Travnik kontrolisali su M. M. rođen 1974. godine iz Travnika. Kod njega je pronađena određena količina kanabisa.

Istog dana, po naredbi Općinskog suda Travnik, pripadnici PU Travnik, pretresli su kuću i prateće objekte na adresi Obišenjak, općina Travnik, vlasništvo M. M., rođen 1978. godine.

- Prilikom pretresa pronađeno je oko 30 PVC omota sa sadržajem materije za koje se sumnja da je opojna droga kanabis, kao i 25 PVC omota sa sadržajem materije za koje se sumnja da je opojna droga spid, digitalna vaga za precizno mjerenje, te pištoljska municija različitih kalibara. U dvorištu su zatečena tri krvoločna psa u čijoj blizini su pronađeni navedeni predmeti. Osumnjičeni je lišen slobode, a svi pronađeni predmeti su oduzeti - saopćio je MUP SBK.

Također, istog dana oko 21.25 sati u mjestu Ovnak, općina Travnik, policija je kontrolirala vozilo Bora, registarskih oznaka J39 M 738. Tom prilikom, kod S. K. rođen 1986. godine i B. H. rođen 1989. godine, obojica iz Travnika, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

- U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje - naveli su iz policije.