Jović je u Okružnom sudu, na suđenju Opačeku, ispričao da ga je on ubo iznenada bez ikakvog povoda i da je išao za Jovićem dok je ovaj bježao od njega.

- Tog dana bio sam u stanu kod druga Davora Dujdupa u naselju Starčevica i, kad sam izlazio iz zgrade optuženi me napao. Iznenada je nasrnuo na mene na stepenicama na izlazu iz zgrade, ubo me nožem nakon čega sam pao - kazao je Jović te dodao da je uspio da ustane i krene da bježi.

Prema njegovim riječima utrčao je u zgradu i otišao do četvrtog sprata, a optuženi je išao za njim.

- Usput sam sreo neke žene i rekao da zovu policiju i popeo se skroz do četvrtog sprata i bježeći od njega ponovo sam se vratio do izlaza gdje je stigla policija - rekao je Jović.

Optuženi Opaček ga je upitao zašto ne kaže da su zajedno ulazili u stan kod njegovih drugara gdje su sjedili oko 15 minuta prije dolaska policije, te ga upitao da li ga je napadao u stanu.

Jović je potvrdio da je tačno da je optuženi ipak ušao u stan za njim nakon što ga je ubo i da ga tada više nije napadao.

- To se desilo kada sam se vraćao sa četvrtog sprata zgrade gdje sam pobjegao poslije napada. Optuženi je za mnom ušao u stan gdje su bili Dujdup i Marko Gambiroža. U stanu se smirio i nije prijetio. Pitali smo ga zašto to uradi, a on je rekao da sam mu ranije putem telefona svašta rekao i psovao, što nije tačno. Ni danas ne znam zašto me napao, jer nismo bili u sukobu - rekao je Jović

Optužnica Opačeka tereti da je u stanju bitno smanjene uračunjivosti 3. januara prošle godine pokušao da ubije Jovića ispred zgrade u ulici Rajka Bosnića u banjalučkom naselju Starčevica. Navodi se da je optuženi tog dana sačekao Jovića ispred zgrade, napao ga i nožem ubo u grudi. Specijalista sudske medicine Dalibor Nedić potvrdio je u sudu da je vještačenjem potvrdio da je Jović u napadu zadobio povredu opasnu po život te da je samo hirurška intervencija spriječila fatalan ishod, objavio je Glas Srpske. 

Liječenje

Specijalista psihijatrije i subspecijalista forenzičke psihijatrije Sanja Vukadinović Stojanović kazala je da je utvrdila da optuženi Vladimir Opaček ima emocionalno nestabilni poremećaj ličnosti.

- U vrijeme krivičnog djela zbog toga, ali i mentalnog poremećaja usljed zavisnosti od opijata bio je u stanju bitno smanjene uračunjivosti - pojasnila je Stojanovićeva.

Predložila je obavezno psihijatrijsko liječenje optuženog od najmanje šest mjeseci. Istakla je da postoji opasnost da bi optuženi mogao da ponovi ili počini novo krivično djelo.