open-navfaktor-logo
search
Nakon zemljotresa
Đukanović razgovarao sa Erdoganom: Crna Gora spremna da olakša nevolje kroz koje Turska prolazi
Crna Gora i njeni građani saosjećaju sa turskim narodom, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović u razgovoru sa predsjednikom Republike Turske Reccepom Tayipom Erdoganom, javlja Anadolija.
18.02.2023. u 18:49
get url
text
Đukanović i Erdogan

Đukanović je, kako je saopćeno iz njegovog kabineta, u telefonskom razgovoru sa Erdoganom, ponovio izraze najdubljeg saučešća povodom više od 40 hiljada žrtava zemljotresa, i prenio najbolje želje za oporavak povrijeđenih.

- Crna Gora i njeni građani duboko saosjećaju sa Turskom i njenim narodom. Mi nismo ekonomski najmoćniji ni najveći vaš prijatelj i partner, ali smo iskren prijatelj i u granicama svojih mogućnosti smo apsolutno spremni da učinimo sve da olakšamo nevolje kroz koje prolazite - poručio je Đukanović.

On je Erdoganu i njegovom narodu poželio istrajnost u naporima koje ulažu da što brže savladaju tu nevolju.

Erdogan se zahvalio Đukanoviću za saučešće i upis u knjigu žalosti koju je otvorila Ambasada Turske u Podgorici.

- Informirao je Đukanovića o detaljima jedne od najvećih katastrofa koja je odnijela više od 40 hiljada života, dok je 112,5 hiljada povrijeđenih - kaže se u saopćenju.

Erdogan je kazao da se nada da će uz podršku prijatelja Turska uspjeti da prevaziđe užasne posljedice razornog zemljotresa, ističući važnu pomoć spasilačkih ekipa iz Crne Gore i pomoć crnogorskih građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.