Čestitka

Džaferović: Naša je dužnost da damo punu podršku jačanju Oružanih snaga BiH

Objavljeno: 01.12.2019. u 12:15

Oružane snage su, gdje god su se našle, stekle poštovanje i povjerenje naših saveznika, naveo je Džaferović

Šefik Džaferović

FOTO: Damir Hodžić

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je čestitku u povodu 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH. 

Oružane snage Bosne i Hercegovine, kako je istakao, predstavljaju garant sigurnosti i odbrane naše domovine, te jedan od ključnih instrumenata u zaštiti i promoviranju državnosti Bosne i Hercegovine.

-Zahvaljujući Oružanim snagama, Bosna i Hercegovina je od primaoca međunarodne sigurnosne pomoći postala država koja aktivno doprinosi jačanju međunarodne sigurnosti. Oružane snage su, gdje god su se našle, stekle poštovanje i povjerenje naših saveznika. Građani Bosne i Hercegovine su ponosni na vašu hrabrost, predanost i profesionalizam. Zato je naša dužnost da damo punu podršku jačanju Oružanih snaga. To ćemo na najbolji način učiniti kroz nastavak provođenja reformi i integracijskih procesa. Načelniku Zajedničkog štaba OS general-pukovniku Senadu Mašoviću i svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na dužnosti u domovini i u mirovnim misijama u svijetu, čestitam 1. decembar, Dan Oružanih snaga BiH - ističe Džaferović u čestitki, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije