open-navfaktor-logo
search
Eksplodirao trafo
Eksplozija u TE Tuzla, povrijeđen radnik
Tridesetvogodišnji radnik povrijeđen je danas u eksploziji koja se u prijepodnevnim satima dogodila u Termoelektrani Tuzla.
10.08.2020. u 13:56
get url
text

Kako je za Faktor potvrdio portparol MUP-a TK Izudin Šarić, oko 11.45 sati Operativni centar MUP-a TK su iz UKC-a Tuzla obavijestili da je u tu zdravstvenu ustanovu primljen radnik koji je povrijeđen u krugu Termoelektrane Tuzla. 

- Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici utvrdili su da je u 10.15 sati došlo do ekplozije trafoa. Prilikom eksplozije došlo je odvaljivanja vrata, koja su povrijedila radnika, rođenog 1988. godine. On je zadržan na liječenju na odjeljenju intenzivne njege - kazao je Šarić, te dodao da se ljekari nisu još izjasnili o stešpenu povreda. 

IZ UKC-a Tuzla je potvrđeno da je mladić M. M. (1988) smješten na Odjeljenju intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju i priključen na mehaničku ventilaciju.

Uviđaj na mjestu nesreće po ovlaštenju dežurnog kantonalnog tužioca, obavljaju pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.