Srijeda, 21.10.2020.

MUP RS-a

Epilog akcije "Maglić": Uhapšeno 12 osoba, među njima pomoćnik direktora KPZ -a Foča

Privođenje Sretena Matovića

Dvanaest osoba uhapšeno je danas u okviru akcije kodnog naziva “Maglić”, a prema neznaničnim informacijama među njima je i pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda Foča Sreten Matović.

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

- Lica se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili u periodu do 2010. do 2020. godine na način da su zatvorenicima u Кazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite pogodnosti - saopćeno je iz MUP-a RS-a.

U toku akcije pretreseno je 28 lokacija na područje Banja Luke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima.

U ovim aktivnostima angažovani su policijskih službenici nadležnih policijskih uprava, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a RS .

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh