open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Epilog akcije "Maglić": Uhapšeno 12 osoba, među njima pomoćnik direktora KPZ -a Foča
Dvanaest osoba uhapšeno je danas u okviru akcije kodnog naziva “Maglić”, a prema neznaničnim informacijama među njima je i pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda Foča Sreten Matović.
12.02.2020. u 15:39
get url
text

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

- Lica se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili u periodu do 2010. do 2020. godine na način da su zatvorenicima u Кazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite pogodnosti - saopćeno je iz MUP-a RS-a.

{$galerijaFotografija}

U toku akcije pretreseno je 28 lokacija na područje Banja Luke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima.

U ovim aktivnostima angažovani su policijskih službenici nadležnih policijskih uprava, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a RS .

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Akcija Maglić, 12.02.2020
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.