open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Epilog nesreće na Trebeviću: Doktori se bore za život žene, povrijeđeno i dijete
Lakše povrede zadobilo je šestogodišnje dijete koje se također vozilo na četverociklu
13.07.2019. u 17:18
get url
text

Žena koja je jučer teško povrijeđena prilikom slijetanja s ceste i prevranja četverocikla na regionalnom putu Lukavica - Pale, u mjestu Drugi šumar na Trebeviću, zadržana je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje joj se ljekari bore za život. 

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo oko 16 sati, kada je četverocikl, kojim je upravljala 39-godišnja A. S. A., državljanka Kraljevine Saudijske Arabije, sletio s ceste i prevrnuo se.

Tom prilikom teške povrede opasne po život zadobila je A. A. M., sa privremenim boravkom na Ilidži. Ona je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, na ukazivanje ljekarske pomoći. Žena je zadržana na daljem liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju, na Odjeljenju intenzivne njege C-3.

Lakše povrede zadobilo je šestogodišnje dijete iz Kuvajta, sa privremenim boravkom na Ilidži, koje se vozilo na četverociklu. Dijete je također prevezeno na KUM, odakle je nakon ukazivanja ljekarske pomoći pušteno na kućno liječenje. 

Uviđaj na mjestu događaja su, po naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva KS, obavili policajci Odjeljenja za saobraćajne istrage i Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenziku MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.