Minimalna plaća tako je dostigla rekordni nivo u Turskoj u posljednjih 50 godina, a dohodak radnika se dodatno povećava ako su u braku i na osnovu broja djece koju imaju.

- Vjerujem da smo ovim povećanjem minimalne plaće pokazali da smo odlučni da zaštitimo naše radnike naspram povećanja cijena. Od Nove godine ukidamo i poreze na dobit i taksu na minimalne plaće - kazao je Erdogan.

Naglasivši da Turska ima vlastitu valutu i da je ona turska lira, Erdogan je kazao da ta zemlja neće dozvoliti da joj se ta valuta ugrozi.

- Turska je odlučna u najkraćem periodu okončati neizvjesnosti proizašle iz promjena u deviznom tečaju i zbog rasta cijena - poručio je Erdogan.

Erdogan je također kazao da, uporedo s historijski visokim povećanjem minimalne plaće, Turska u istom kontekstu za 450 lira smanjuje i teret poslodavcima.

- Uvjeren sam da će nove mjere biti važan iskorak u poboljšanju klime stabilnosti i sigurnosti u Turskoj - kazao je Erdogan.

Ističući kako će narod i rukovodstvo Turske odlučivati o sudbini i budućnosti te zemlje, Erdogan je poručio da njenu budućnost ne mogu određivati kamatni i tečajni špekulanti, niti zakleti neprijatelji Turske iznutra i izvana, niti šačica ambicioznih pohlepnika.