open-navfaktor-logo
search
Razgovarao s Zelenskim
Erdogan: Protiv smo svake odluke koja cilja na teritorijalni integritet Ukrajine
Predsjednik Republike Turkske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je u utorak putem telefona s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, a tom prilikom istakao kako se protive svakoj odluci koja za metu ima teritorijalni integritet Ukrajine.
22.02.2022. u 15:47
get url
text

Dvojica lidera razgovarali su o odluci Rusije da prizna takozvane republike Donetsk i Lugansk, saopćeno je iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske.

Erdogan, koji u sklopu afričke turneje boravi u posjeti Senegalu, poručio je kako pomno prati razvoj događaja u Donbasu nakon odluka objavljenih kao rezultat vanrednog sastanka Vijeća sigurnosti Rusije.

Naglasio je kako je stav njegove zemlje po ovom pitanju jasno naznačen u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Turske, odnosno da je neprihvatljivo priznanje tzv. republika od strane ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Erdogan je naglasio da su protiv bilo kakve odluke koja cilja na teritorijalni integritet Ukrajine, te da se na međunarodnoj areni za rješavanje problema trebaju koristiti sva sredstva diplomacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.