open-navfaktor-logo
search
Susreti
Erdogan se u New Yorku sastao s Thacijem
Sastanku su prisustvovali i ministrica trgovine Turske Ruhsar Pekcan, ministar zdravstva Turske Fahrettin Koca, šef za odnose s javnošću u Kabinetu turskog predsjednika Fahrettin Altun i potpredsjednik AKP-a Cevdet Yilmaz
26.09.2018. u 22:02
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u New Yorku se sastao s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem, javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanku su prisustvovali i ministrica trgovine Turske Ruhsar Pekcan, ministar zdravstva Turske Fahrettin Koca, šef za odnose s javnošću u Kabinetu turskog predsjednika Fahrettin Altun i potpredsjednik AKP-a Cevdet Yilmaz.

Sastanak, zatvoren za medije, održan je u hotelu "Peninsula".

U New Yorku se održava 73. zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, što je ujedno i prilika za brojne bilateralne susrete svjetskih lidera na marginama tog događaja.

Erdogan se danas sastao i s predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom.

Turski predsjednik se sinoć sastao s premijerom Grčke Alexisom Tsiprasom, a potom i sa hrvatskom predsjednicom Grabar Kitarović.

Erdogan je također održao odvojene sastanke i sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom i premijerkom Velike Britanije Theresom May.

Sastanci su održani bez prisustva predstavnika medija, a bili su izuzetna prilika za razmjenu mišljenja o nizu bilateralnih i regionalnih pitanja.

Predsjednik Republike Turske će, po završetku zasjedanja Generalne skupštine UN-a, otputovati u zvaničnu posjetu Njemačkoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.