Srijeda, 28.07.2021.
Ranjeni policajac van životne opasnosti

Faktor u posjeti ranjenom policajcu: "Kako je moglo biti, dobro je"

Zdravstveno stanje policajca Đenana Hubane (25), koji je ranjen prilikom sprečavanja krađe vozila u naselju "Dolina sunca" u južnom dijelu Mostara, stabilno je, a mladi policajac je van životne opasnosti

- Dobro se osjećam, kako je moglo biti, dobro je -  kratko nam je samo kazao kada smo ga posjetili u Kliničkoj bolnici "Dr. Safet Mujić". 

Prema riječima dr. Safeta Omerovića, u pitanju je teška tjelesna povreda, oštećenje koštanih i zglobnih struktura, radi se o eksplozivnoj rani koja je hirurški zbrinuta, ali po tipu ratne rane.

- Ulomci kostiju dovedeni su u anatomsko stanje. Zarastanje će biti duže, pa i rehabilitacija. Neposredne komplikacije mogu biti u smislu infekcije i eventualne embolije, ali nadam se da neće ,
jer poduzimamo sve potrebne mjere da se to ne desi - kazao je dr. Omerović.

Ranjenog policajca posjetili su danas i poželjeli mu brz oporavak i ozdravljenje potpredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine
Hercegovačko-neretvanskog kantona Šerif Špago.

Mušić je tom prilikom kazao kako je u pitanju neobičan događaj, koji je vrlo zabrinjavajući i koji treba osuditi, te poručio kako svi istražni organi treba da poduzmu sve potrebne mjere kako bi se počinioci izveli pred lice pravde.

- Povreda policajca je vrlo nezgodna, ali u cijelom sklopu okolnosti, možemo reći da je na određen način imao i sreću -  rekao je Mušič.

Špago je pohvalio reakciju građana koji su prijavili pljačku, kao i brzu intervenciju policije. U zadnjih 15 godina sličan slučaj nije se desio, rečeno je između ostalog.

- U proteklom periodu, nije se dešavalo da razbojnici pucaju na policiju, ali sigurno da treba poduzeti sve mjere i otkriti počinioce, te ih kazniti onako kako zakon predviđa - dodao je Špago.

On je pozvao sve građane, koji imaju bilo kakva saznanja vezano za osobe koje su pucale na policajce, za njihovo kretanje nakon pucnjave kroz naselja u blizini događaja, da daju informaciju, jer svaka informacija može doprinijeti da se rasvijetli ovaj slučaj.

Tokom dana ranjenog policajca posjetio je i ministar MUP-a HNK Slađan Bevanda, zajedno sa glavnim tužiocem Zdenkom Kovačem i gradonačelnikom grada Mostara Ljubom Bešlićem.

Delegacija MUP-a HNK u posjeti policajcu      FOTO: MUP HNK 

Posjetioci  su ranjenom policajcu poželjeli brz oporavak i ozdravljenje te spremnost da mu pruže svu potrebnu pomoć.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh