open-navfaktor-logo
search
Akcija Fenix
FUP pretresao autootpad u Busovači, pronašli šasije s prepravljanim brojevima
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su na području Busovače pretresli autootpad i tom prilikom oduzeli više šasija motornih vozila i dokumentaciju za motorna vozila. Oduzeto je i više vozila, saopćeno je iz ove policijske agencije.
15.07.2020. u 13:08
get url
text

Pretresi su obavljeni u sklopu akcije kodnog naziva "Fenix" u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, a s ciljem dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela prevara i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Na području Općine Busovača je pronađeno i oduzeto više šasija motornih vozila za koje postoje osnovi sumnje da su na njima prepravljani brojevi. Također, oduzeta je dokumentacija za vozila koja se može dovesti u vezu izvršenja predmetnih krivičnih djela.

- U prethodnom periodu oduzeto je više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela, te su poduzete druge aktivnosti na dokumentovanju grupe osoba koja se međusobno udružila s ciljem vršenja krivičnih djela i sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su prethodno jasno isplanirali i pripremali nabavku, uvoz, trasport, prodaju, leasing uslugu/kreditiranje i otuđenje određenog broja motornih vozila - navodi se u saopćenju FUP-a. 

Iz ove policijske agencije su najavili da će u narednom periodu, u saradnji sa MUP-om KS, nastaviti rad na ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.