open-navfaktor-logo
search
Florida
Google Maps riješio slučaj nestale osobe star 20 godina
Misterija stara više od 20 godina riješena je nakon što je otkrivena slika na Google Earth Maps.
31.08.2021. u 09:05
get url
text
Lokacija na Google Maps

Sedmog novembra 1997. godine, 40-godišnji William Moldt prijavljen je kao nestao nakon noćnog provoda u Lantani na Floridi.

Prema izvještajima, Moldt je napustio noćni klub sam u noći kada je nestao i nazvao je svoju djevojku oko 21.30 sati da joj kaže da je na putu kući kojoj nikada nije stigao, piše Unilad.

Policija je započela istragu o nestaloj osobi, ali bez ikakvih tragova, slučaj je ostao neriješen.

Međutim, više od 20 godina nakon njegovog nestanka, neko je primijetio potopljeno vozilo u jezercu na Google Maps i prijavio ga policiji.

Moldtovo tijelo otkriveno je 2019. godine, a izvori tvrde da su satelitski snimci vozila dostupni na Google Earthu od 2007. godine, iako ga do tada niko nije otkrio.

Lokacija na kojoj je otkriveno je bila gradilište kada je podnesena prijava o nestanku, ali se mjesto razvijalo, što je dovelo do toga da menadžer stambenog razvoja The Grand Isles uoči automobil. Zbog stanja automobila kada je policija stigla na mjesto događaja u Wellingtonu, u blizini Palm Beacha, utvrdili su da je vjerovatno neko vrijeme bio potopljen.

William Moldt

William Moldt (FOTO: National Missing and Unidentified Persons System)

Moldtovi ostaci su pronađeni u vozilu, a doktor je potvrdio njegov identitet sedmicu kasnije.

Pretpostavlja se da je Moldt izgubio kontrolu nad vozilom.

Prema Charley Projectu, internetskoj bazi podataka koja prikuplja podatke o "hladnim slučajevima" u Sjedinjenim Državama, automobil je mogao biti vidljiv na Google mapama više od deset godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.