open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Goran Lojo imao zanimljivu poruku za samoprozvane "stručnjake"
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine takmičenje na Evropskom prvenstvu okončala je na petoj poziji, što je najbolji rezultat u historiji naše reprezentativne seniorske košarke.
27.06.2021. u 09:31
get url
text

Nakon historijskog uspjeha selekcije koju je predvodio Goran Lojo, na društvenim mrežama oglasio se i selektor Zmajica.

Lojo je podsjetio sve kako je počelo 2017. godine.

VEZANI TEKST - Lojo: Ovo je za Bosnu i Hercegovinu, mi smo na Svjetskom prvenstvu

- Kada sam 2017. godine preuzeo seniorsku reprezentaciju BiH, u prethodnom ciklusu (2015. - 2017.) smo imalo skor 1:5! Nismo bili rangirani na FIBA-inoj svjetskoj rang-listi, nije nas bilo nigdje na košarkaškoj mapi Evrope - prosjetio se Lojo.

- Danas, nepune četiri godine kasnije, Bosna i Hercegovina je peta reprezentacija Evrope - dodao je "coach" našeg nacionalnog tima, uz opasku da smo "ostvarili smo najveći uspjeh BiH reprezentativne košarke u historiji".

Lojo je objasnio i vrlo jednostavno zašto su Zmajice ostvarile najbolji rezultat ikada.

- Vjerovali smo jedni u druge i kada su nas otpisivali, kada nismo bili ovako popularni kao danas.
Ovo je rezultat timskog i predanog rada mog stafa i mene. Nikad se nismo obazirali na neargumentirane kritike samoproglašenih "stručnjaka", radili smo i spremali se u tišini i tako u tišini otišli u Orenburg novembra 2019. godine , savladali supersilu Rusiju na njihovom terenu pred 6000 navijača - naglasio je Lojo, te dodao:

VEZANI TEKST - Mujanović otkrila: Šta su joj govorili o selektoru Goranu Loji?

- Nakon toga smo sa konačnim skorom od 5:1 otišli na Eurobasket "unaprijed otpisani" i napravili čudo.

Historijski rezultat i uspjeh nije samo njegov, niti njegovih 12 ratnica. Mnogo je više onih kojima pripadaju zasluge za peto mjesto u Evropi.

- BiH je nakon 22 godine ostvarila historijski uspjeh, uspjeh svih nas, Raze, Amera, Mirze, Armina, Amira, Dženane, Amine , 12 ratnica, ne košarkašica, već ratnica koje svoj zadnji atom snage ostavljaju na terenu od prve do posljednje minute svake utakmice. Ratnice predvođene jednom fenomenalnom Jonquel Jones, djevojke sa Bahama, koja treba biti primjer svima kako se bori i igra ta državni dres - poručio je bh. selektor.

Ovo nije kraj puta za Loju i njegovu selekciju.

- I nismo još završili svoj put, tek smo počeli pisati neku novu bajku, bajku o jedinstvu i zajedništvu, bajku koja ne spominje imena i prezimena, već samo promoviše jedno jedinstvo koje vlada među nama. I siguran sam da se ova najljepša priča, najljepša bajka, posvećena našoj dragoj domovini BiH nastavlja... - napisao je Lojo na kraju objave na svom Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.