open-navfaktor-logo
search
Rat protivkandidata u RS-u
Govedarica: Ne može ustaška unuka biti predsjednica, Cvijanović: Ti si dezerter i kukavica
Kandidat SDS-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da Željka Cvijanović ne može biti na čelu ovog entiteta jer je "ustaška unuka"
15.09.2018. u 19:10
get url
text

Kandidat SDS-a za predsjednika RS-a Vukota Govedarica poručio je svojoj protivkandidatkinji Željki Cvijanović (SNSD) da ne može ona voditi sršski narod.

- Zar ona, čiji je djed Pejo Marić bio ustaški satnik koji je satirao i palio srpska sela oko Dervente, a ujak borac Hrvatskog vijeća odbrane, da pominje Otadžbinski rat?! Ako išta zna o Vozući i koridoru, kao što se hvali, vjerovatno zna iz priča koje joj je ujak pričao. A ako je Hercegovka, sigurno nije iz istočne, nego zapadne Hercegovine, ili Herceg-Bosne, kako je njeni zovu. Zar jedna ustaška unuka može da vodi srpski narod? – zapitao se Govedarica.

Također, dodao je da je ona "politička sjenka" koja je ne može voditi RS jer nije sposobna za to.

Nedugo nakon ove "prozivke" uzvratila je Cvijanović rekavši da su "Hrvati o kojima priča ili umrli prije rata ili živjeli daleko od BiH".

- Što se tiče njegovog ili mog odnosa prema stvaranju Republike Srpske ili naših porodica, i tu se ima štošta reći. Ja nisam dezerter, iako sam žensko, a Vukota jeste dezerter, iako je muško. Meni moj otac nije kupio stan u Novom Sadu i sklonio me od rata, iako je kao oficir Vojske Republike Srpske to mogao. Smatrao je da nije moralno da tuđu djecu vodi u rat, a da svoju sklanja. Vukotin otac je, s druge strane, smatrao da je moralno da on ne učestvuje u ratu i da još svoje dijete skloni od rata - kazala je u izjavi za Srnu, koju prenosi RTRS.

Dodaje da Govedarica sebe preporučuje za predsjednika RS-a "time što mu je u kuću dolazio sveštenik".

- Ali, ne vjerujem da mu je ijedan sveštenik rekao da treba da mu bude draže Sarajevo od Banje Luke ili da mu je važnije da ode kod Bakira Izetbegovića nego Milorada Dodika – kazala je .

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.