open-navfaktor-logo
search
New York
Građani prijavili nesnosan miris: U kamionima ispred pogrebne kuće pronađeno 60 tijela
Policija u New yorku otkirla je desetine tijela pohranjenih u četiri kamiona koji su bili parkirani ispred pogrebne kuće u Brooklynu, nakon što ih je neko upozorio na širenje nesnosnog mirisa.
30.04.2020. u 17:04
get url
text

Istražiteljii NYPD-a koji su se u srijedu odazvali na pozivu 911 orkrili su da je pogrebni dom unajmio četiri kamiona za smještaj skoro 60 leševa, kazao je zvaničnik.

Drugi službenik NYPD-a za CNN je izjavio kako je također prijavljeno da se iz kamiona parkiranih ispred pogrebnog doma slijevaju tekućine.

Zbog situacije s pandemijom koronavirusa, u pogrebnom domu nije bilo više mjesta za tijela koja su čekala kremiranje, tako da su pogrebnici koristili kamione za njihovo čuvanje.

Jedan od izvora CNN-a kazao je kako u barem jednom od kamiona nije radilo hlađenje, a da su tijela bila postavljena u led.

Pogrebno preduzeće Andrew Cleckley u Brooklynu prijavljeno je zbog neugodnih mirisa, ali nisu podnesene nikakave krivične prijave.

Pogrebne kuće širom New Yorka s ovim problemom bore se od početka pandemije, a grad je osnovao privremene mrtvačnice i bolnice koje koriste hladnjače za prijevoz rijela, piše Independent.

Krematoriji su u međuvremenu dobili podršku, a direktori pogrebnih preduzeća mole za pomoć jer im je nestalo prostora za smiještanje tijela.

- Direktori pogrebnih preduzeća dužni su pohraniti tijela umrlih koja čekaju sahranu ili pronaći druga konačna rješenja za odlaganja u odgovarajućim uvjetima i slijediti rutinske mjere širenja infekcije - rečeno je iz državnog zdravstvenog odjela.

NYPD obaviejstio je državno Ministarstvo zdravlja, koje nadgleda pogrebne kuće o situaciji koaj se dogodila u domu Andrew T. Cleckley.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.