GPBiH

Granični policajci pronašli migrante osumnjičene za tešku krađu u Trebinju

Objavljeno: 07.05.2019. u 15:16

Granični policajci su kod migranata pronašli pištolj CZ kalibra 7,65 milimetara, novac, mobilni telefon i nakit, koji su ukradeni

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje u saradnji sa službenicima Policijske uprave Trebinje, jučer su pronašli dvojicu ilegalnih migranata koji se dovode u vezu s krivičnim djelom teška krađa na području općine Trebinje.

Kako se navodi u saopćenju Granične policije BiH, ilegalne migrante pripadnici JGP-a Trebinje otkrili su u naselju Ušće, a kod njih su pronašli i pištolj CZ kalibra 7,65 milimetara, novac, mobilni telefon i nakit, koji su ukradeni.

- Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Maroka - stoji u saopćenju.

Dodaje se kako su ilegalni migranti i pronađeni predmeti predati službenicima Policijske stanice Trebinje na daljnje postupanje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije