Bila je to prilika da se iz prve ruke upoznaju sa potencijalima i mogućnostima ove kompanije, koja se sigurnim koracima vraća na staze stare slave.

- Samim ulaskom u krug fabrike osjeti se radna atmosfera i to je nešto što nas izuzetno veseli. TTU energetik je dokaz da se fabrika, uz ispravne i iskrene namjere, može podići i iz pepela - rekao je tokom posjete premijer Halilagić.

Naveo je da će Vlada i u narednom će periodu biti stalna podrška razvoju TTU-a, saopćeno je iz Vlade TK.

- Tu smo da budemo podrška i potpora, te posrednik za sve pozitivne projekte u Tuzlanskom kantonu, a TTU energetik to sigurno jeste. Vlada će i u narednom periodu sigurno biti oslonac ovoj kompaniji ali ćemo i ubuduće računati na sposobnosti i mogućnosti TTU energetika. U tom smislu voljeli bismo ovu kompaniju u narednom periodu vidjeti i u okvirima namjenske industrije. Takav iskorak bi domaću pamet i vještine stavilo u službu prije svega domaće sigurnosti, a onda i stjecanja profita - kazao je Halilagić.

Dodao je da je Vlada spremna da i druga tržišta, pored polja energetike, spaja sa TTU-om.

Direktor kompanije Almir Zulić je premijeru Halilagiću i ministru Šakiću prezentirao potencijale kompanije.

- Prošlu godinu TTU energetik je okončao sa 14,7 miliona KM neto realizacije. Trenutno upošljavamo 170 radnika sa prosječnom plaćom koja je iznad prosjeka FBiH. Analizirajući kompletne uvjete poslovanja, postignute rezultate, perspektive budućeg razvoja sa sigurnošću možemo reći da je TTU energetik postao jako atraktivan poslodavac na tržištu rada - rekao je Zulić.