MUP KS

Hapšenje na Ilidži: Muškarcu iz Istočnog Sarajeva oduzeta automatska puška i kokain

Objavljeno: 04.07.2019. u 12:41

Prilikom pretresa policajci su kod O. K. pronašli i oduzeli automatsku pušku sa okvirom i 30 metaka kalibra 7,62 milimetra, te četiri paketića kokaina

FOTO: ILUSTRACIJA

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo jučer su, oko sat i po nakon ponoći, uhapsili 37-godišnjeg O. K. iz Istočnog Sarajeva, nakon što su kod njega pronašli automatsku pušku i kokain. 

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, on je uhapšen u ulici Lužansko polje na Ilidži. Prilikom pretresa policajci su kod O. K. pronašli i oduzeli automatsku pušku sa okvirom i 30 metaka kalibra 7,62 milimetra, te četiri paketića kokaina. 

O tome je obaviješten i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, dok je O. K. predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata za i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

On se sumnjiči za krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a policija nad njim nastavlja kriminalističu obradu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije