- Pripadnici Policijske uprave Trebinje postupajući po naredbi Okružnog suda u Trebinju, izvršili su pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi S. A. te su tom prilikom pronađeni i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništvo, koje se dogodilo istog dana u Nikšiću, Republika Crna Gora - saopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Kako je u srijedu saopćila crnogorska policija, više maskiranih napadača opljačkalo je poštu u Nikšiću, prilikom čega je ubijen radnik osiguranja Ljubiša Mrdak.

Navedeno je da su maskirani i naoružani napadačiprilikom pljačke upucali zaštitara u grudi, nakon čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore, gdje je i pored napora ljekara podlegao povredama.

Prema navodima očevidaca, kada je ispred pošte stalo vozilo za transport novca, iz terenca bh. registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih, naoružanih razbojnika, koji su brzo prišli radnicima osiguranja, poprskali ih peper-sprejom i počeli ih udarati kundacima pušaka.

Dvojica radnika osiguranja su pala, a Mrdak se uhvatio ukoštac s jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio Mrdaka u grudi.

Za to vrijeme, druga dvojica pljačkaša vreće s novcem ubacivali su u terenac kojim su došli. Prema izjavama očevidaca, pljačkaši su imali na sebi duže kabanice i kapuljače. U pljački je, navodno, ukradeno 400.000 eura.

Policija je našla zapaljeno vozilo za koje se sumnja da je korišteno u izvršenju pljačke.

FOTO: RTCG

Iz policije je saopćeno da tragaju za četiri napadača.