open-navfaktor-logo
search
Bivši članovi SBiH
Hasić nakon spekulacija o prelasku u BH Zelene: Ništa nije dogovoreno, podržavamo većinu u TK
Nije prošlo dugo vremena otkako je veliki broj članova Stranke za BiH iz Tuzlanskog kantona, posebno Živinica, napustio ovu političku partiju, a već su počele spekulacije o tome gdje će nastaviti političko djelovanje. 
26.04.2023. u 08:02
get url
text

Ova grupa ljudi je zanimljiva jer ima dva kantonalna zastupnika i ministricu TK, a jedan od njih je Asmir Hasić, nekadašnji predsjednik Gradskog savjeta SBiH u Živinicama i član Predsjedništva stranke.

Sastanci Hasića i Sevlida Hurtića, predsjednika stranke BH Zeleni i državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice, koji su se desili nedavno, pokrenuli su spekulacije da je ekipa iz Živinica našla stranku u kojoj će se skrasiti.

- Imali smo susrete, jedan sastanak je bio poslovan, u vezi s mojom firmom, pa je zbog toga krenula priča da mi prelazimo u BH Zelene. Nismo dogovorili nikakav posao, a ni ovo drugo u vezi s politikom - kaže Hasić.

S obzirom na to da je Hurtićeva stranka dio koalicije na državnom nivou, lansirana je i priča da je ugrožena i većina u Skupštini TK, koju uz Stranku demokratske akcije i Demokratsku frontu čine i Asmir Hasić i njegov kolega Emir Salihović.

- Što se tiče nas dvojice, većina u TK je stabilna. Ne postoji nikakva šansa da bismo mi to ugrozili. Mi ovu većinu podržavamo i tu priča završava - zaključio je Hasić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.