open-navfaktor-logo
search
Brutalna hajka
HDZ-ovi mediji i Komšić: Za širenje mržnje pismenost je suvišna
U svojoj netrpeljivosti prema Komšiću otišli toliko daleko da ga u svojim tekstovima više ni ne zovu pravim imenom, već su mu nadjenuli novo – "Sejdo Komšoglu".
12.10.2018. u 12:40
get url
text

Nezapamćena je hajka koju su nakon objavljivanja rezultata proteklih Općih izbora protiv Željka Komšića, novoizabranog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, poveli mediji bliski HDZ-u i Draganu Čoviću.

Da se predsjednik HDZ-a nikako ne može pomiriti sa katastrofalnim izbornim porazom, svjedoče tekstovi koje posljednjih dana kontinuirano objavljuju HDZ-ovi mediji, koji vrve najgorim uvredama, jezikom mržnje i pozivom na linč Željka Komšića.

Hrvatski medijski servis (HMS), portal čiji je glavni urednik Milan Šutalo, u svojoj netrpeljivosti prema Komšiću otišao je toliko daleko da ga u svojim tekstovima više ni ne zovu pravim imenom, već su mu nadjenuli novo – "Sejdo Komšoglu".

Uistinu su impresivne rečenične konstrukcije koje novinari ovog Čovićevog medijskog servisa svakodnevno plasiraju sa namjerom da ocrne Komšića. Nabrojat ćemo samo neke: "Komšoglu, marioneta Bakira Izetbegovića", "Komšokradica", "Komšoglu prvi izbor Bošnjaka", "velikobošnjački projekat i karikatura Komšoglua", i tako redom...

Dok su u uvredama superiorni, članovi redakcije Šutalovog HMS-a pokazuju i zavidan nivo nepismenosti, pa tako konstatuju da je Komšić "pobjedio" i donose "redosljed" broja glasova, te prenose da je Livno Komšića proglasilo "persononom nan grate", šta god to značilo.

Istina, za širenje fašizma i međunacionalne mržnje nije potrebna neka velika pismenost. Bitna je suština, a ne forma.

No, posebno je interesantna i (također polupismena) napomena čitaocima koja stoji na kraju svakog teksta: "Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni“.

.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.