- 16 pripadnika navijačke grupe Red Army uhapšeno je u Ulici kardinala Stepinca oko 22 sata. Interventna grupa PU Mostar ih je presrela, a tom prilikom izuzeli su im teleskopske palice i druge predmete koje koriste u tučnjavama. Izdati su im prekršajni nalozi, dalje će se postupati prema zakonskim propisima – rekao je za Fenu glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić, dodavši kako su policijski službenici spriječili narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Prije toga, u petak, 25. novembra, policija je uočila grupu huligana na Bulevaru, a slobode su ih lišili na šetalištu Nikole Šubića Zrinjskog. Iz MUP-a je potvrđeno kako se radi o navijačima Zrinjskog kod kojih je također pronađena veća količina nedopuštenih sredstava poput pirotehnike, palica i potkapa.

- Nismo totalitarna država da zabranimo da se skupljaju, ali kada se skupe i krenu, a mi prepoznamo njihove namjere, postupamo u skladu sa zakonom. To je naš svakodnevni posao. U ova tri slučaja to su huligani, a ne navijači. Navijači su u krugu stadiona – rekao je Marić.

U dva slučaja u Mostaru među legitimiranima su bile i maloljetne osobe.

- U obje grupe je bilo maloljetnih osoba. Mi se vodimo zakonskom procedurom za maloljetnike, a imamo i inspektore koji su verificirani za rad s maloljetnicima – potvrdio je glasnogovornik MUP-a HNK-a.

Još jedan ispad huligana dogodio se u subotu, 26. novembra, u Širokom Brijegu kada je grupa huligana iz Sarajeva, pripadnika navijačke grupe Horde Zla, presrela i pretukla tri mladića te im razbili automobil, a nakon toga su se uputili prema Mostaru gdje su devetorica uhapšena u prostorijama navijačkog kluba Red Army.

- Oko 2 sata patrole policije su u Ulici Huse Maslića uočile vozila koja odgovaraju datom opisu da bi u prostorijama navijačkog kluba Red Army pronašli i osumnjičene (…) Policajci su potvrdili da se radi o navijačkoj grupi Horde zla te su vizualnim pregledom vozila, uočili više komada drvenih i teleskopskih palica, potkapa, čekića te suzavac. Sve osobe su lišene slobode i predate pripadnicima PU Široki Brijeg na daljnje postupanje - saopćeno je ranije na stranicama MUP-a HNK-a.