open-navfaktor-logo
search
Uništene zgrade
I dalje traju izraelski zračni napadi na Gazu
I peti dan nastavljeni su izraelski zračni napadi na okupirani Pojas Gaze.
13.05.2023. u 11:26
get url
text

Palestinske oružane grupe odgovaraju raketama u pravcu Izraela. Izraelski ratni avioni izveli su sinoć zračne napade na neke kuće u raznim dijelovima Gaze, javio je novinar Anadolije.

Tri zgrade potpuno su uništene u napadima, a neke rezidencije su direktno gađane i oštećene.

Palestinske vlasti još nisu izdale saopćenje o tome da li je u posljednjim napadima bilo eventualnih žrtava ili povrijeđenih.

Izraelska vojska tvrdi da su pogođeni ciljevi koji pripadaju palestinskom pokretu Islamski džihad. Navedeno je da su gađani neki od podzemnih položaja koji pripadaju vojnom krilu Islamskog džihada - Al-Quds Rangers.

Palestinske oružane grupe nastavile su ispaljivati ​​rakete iz Pojasa Gaze na izraelska naselja. Sirene upozorenja oglasile su se u Sderotu i nekim izraelskim naseljima u pograničnom području Izraela sa Gazom.

U utorak, 9. maja, izraelska vojska je pokrenula napade na Gazu, tvrdeći da su mete izvršno osoblje pokreta Islamski džihad.

U izraelskim napadima do sada su poginula 33 Palestinca, uključujući šestero djece i tri žene, dok su povrijeđena 93, među kojima 32 djece i 17 žena.

Šest članova Islamskog džihada je među ubijenima u izraelskim napadima na Gazu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.