open-navfaktor-logo
search
Objavljena prepiska
Identifikovan banjalučki predator, otkriven preko FB stranice "Stoppedofilima"
Pokušao je je namamiti "djevojčicu" da se slika i da pričaju na videopoziv preko Messenger-a
23.01.2020. u 10:52
get url
text

Banjalučka policija identifikovala je i obavila kriminalističku obradu nad Radovanom Š., zbog sumnje da je počinio krivično djelo iskorištavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za seksualno zlostavljanje ili iskorištavanje djeteta.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka su putem društvenih mreža i sredstava javnog informisanja došli do saznanja da je počinjeno krivično djelo.

- Kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu, te da se protiv osumnjičenog dostavi izvještaj - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Na Facebook stranici "Stoppedofilima" objavljen je status: "Pažnja RS, pažnja BiH, pažnja Banja Luka! Objavljujemo prepisku između predatora i diverzije djevojčice od 13 godina!", a u nastavku statusa, objavljen je link profila pod imenom Radovan Šikanić, koji je misleći da se radi o djevojčici, slao neprimjerene poruke.

Pokušao je je namamiti "djevojčicu" da se slika i da pričaju na videopoziv preko Messenger-a, nakon čega je, kako se vidi na uslikanom chatu, djevojčici slao fotografije svog polnog organa, ali i snimke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.