RTRS je na svom portalu prenio vijest ATV koja "iz izvora bliskih jednoj obavještajnoj službi u regionu", "otkriva" identitet jednog od 40 stručnjaka za "obojene revolucije" o kojima je, kako navode, ovih dana bilo mnogo govora u javnosti!

Indijac Solomon, inače banjalučki zet, kako piše rtvbn.com, postao je britanski špijun u očima režimskih novinara i paraobavještajaca. I to samo zato što ima kožu druge boje i dvojno, indijsko-britansko državljanstvo. A razumije se i u moderne tehnologije, a to je za medije blikse Miloradu Doidku, ravno zločinu protiv čovječnosti!

- Radi se o licu indijskog porijekla koji je unazad tridesetak dana prisutan u Banjoj Luci, a u BiH je došao iz jedne susjedne zemlje početkom godine. Ovo lice je stručnjak za cyber sigurnost, bavi se programiranjem mikrokontrolera, a radio je i za indijsku Agenciju za nuklearnu sigurnost na vojnim sistemima komunikacije. Školovan je u Glazgovu, u Velikoj Britaniji, i posjeduje dualno državljanstvo Velike Britanije i Indije, navodi ATV pozivajući se na neimenovani izvor, a prenosi RTRS.

RTRS dalje navodi da se "famozni" Indijac po dolasku u Banja Luku "aktivirao se unutar grupe 'Pravda za Davida' i radi na kampanjama na društvenim mrežama za priključivanje ovoj grupi, kao i učestalim verbalnim pozivima za dolazak na trg i svrgavanju vlasti".

- Naši operativci su registrovali čak trideset i tri prelaza državne granice ovog lica od početka godine, koristio je tri različita automobila, a zanimljiva su i njegova putovanja na relaciji Doha – Sarajevo – Katar, kao i letovi sa regionalnih aerodroma prema sigurnosno interesantnim destinacijama. Takođe, evidentirani su i njegovi kontakti sa drugim strancima koji su okupljeni oko pomenute grupe, kao i sa onima koji su u svakodnevnom kontaktu sa atašeima pojedinih ambasada u BiH, rekao je neimenovani "izvor" ATV-u.

ATV i RTRS još prenose da su od pojedinih članova grupe "Pravda za Davida" doznali da se stranac pojavio iznenada, da se predstavlja kao zaposlenik Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i da već mjesec dana redovno posjećuje skupove, ali i organizuje plaćene kampanje na društvenim mrežama kao i tzv. mikrotargetiranje plaćenim oglasima i promocijom njenih ciljeva.

Kako navodi rtvbn.com, ono što je istina je da je Solomon oženjen Banjalučankom, zbog čega i dolazi u ovaj grad, kao i da je programer koji je radio za beogradski "Komtrejd". Mediji bliski vlasti u RS-u zloupotrijebili su njegov dolazak na Trg Krajine i podršku grupi "Pravda za Davida", optuživši ga da je britanski špijun.

Solomon je nedavno bio na Trgu i zajedno sa liderom ReStarta Stefanom Blagićem pozvao građane da pruže podršku grupi "Pravda za Davida" u borbi za istinu o smrti 21-godišnjeg studenta Davida Dragičevića. I to je sav njegov grijeh. Da, "obojen" je i zato je, gle čuda, stručnjak za "obojene revolucije", konstatuje rtvbn.com!