Akcija "Lionfish"

Interpol zaplijenio 55 tona droge u globalnoj operaciji

Objavljeno: 17.10.2018. u 20:17

U operaciji pod nazivom "Lionfish" također je otkrivena ilegalna laboratorija u privatnoj kući u Holandiji, sa kapacitetom da proizvede 700.000 ekstazi pilula

FOTO: ARHIV

Interpol je saopćio u srijedu da je zaplijenio 55 tona različitih vrsta narkotika, a privedeno je 1.300 osumnjičenih u globalnoj koordiniranoj operaciji.

Policija je zaplijenila više od 35 tona kokaina, pet tona heroina, 15 tona kanabisa i 430.000 amfetamina.

- Tokom prve globalne inicijative, koja je istovremeno uključivala sve Interpolove regije u borbi protiv trgovine drogom, sigurnosni komunikacijski sistem organizacije je omogućavao učesnicama da usklade svoje akcije s policijom iz bilo kojeg dijela svijeta - navedeno je u saopćenju Interpola.

U operacijI pod nazivom "Lionfish" također je otkrivena ilegalna laboratorija u privatnoj kući u Holandiji, sa kapacitetom da proizvede 700.000 ekstazi pilula.

Generalni sekretar Interpola Jurgen Stock istaknuo je da "operacija 'Lionfish' naglašava opseg izazova s kojim se suočava policija širom svijeta i potrebu koordiniranog pristupa pri rješavanju problema trgovne drogom", prenosi Xinhua.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije