open-navfaktor-logo
search
Akcija "Istok 10"
Iranac uhapšen zbog krijumčarenja ljudi
Pretresom osumničenog otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina novca za koju se sumnja da je stečena krijumčarenjem ljudi
23.10.2018. u 15:18
get url
text

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u okviru predmeta kodnog naziva "Istok 10", na području Kladnja uhapsili državljanina Irana, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi. 

- Osumnjičeni je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom u kojem su se nalazilo 11 osoba, koje nisu posjedovala identifikacione dokumente. Operativnim radom, a s ciljem dokumentovanja krivičnog djela, policijski službenici SIPA-e utvrdili su da se radi o migrantima, te su od njih uzeli dvije izjave u svojstvu svjedoka - navodi se u saopćenju SIPA-e.

Pretresom osumničenog otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina novca za koju se sumnja da je stečena krijumčarenjem ljudi.

- Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osumnjičeni je, uz izvještaj o počinjemom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštvu BiH - naveli su iz SIPA-e, te dodali kako se nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.