U posljednjem izdanju biltena al-Naba, urednici koji obično nagovaraju sljedbenike da izvrše napade na Zapadu umjesto njih traže da se za sada "drže podalje od epidemije", prenosi Politico.

U infografici preko cijele stranice nalazi se popis savjeta militantima, kojima se daju upute kako zaustaviti širenje pandemije. Članovima ISIL-a preporučuje se da se „poudaju u Boga i traže u njemu utočište od bolesti“, ali i da pokrivaju usta prilikom zijevanja i kihanja, te često peru ruke.

Poput uobičajenih publikacija, al-Naba je izvještavao o širenju koronavirusa od početka ove godine, kada su prvi put pisali o "novom virusu koji širi smrt i teror u Kini". Iako su prošla izdanja al-Nabe izrazila zabrinutost da bi pripadnici kineske muslimanske manjine Ujgur mogli virus unijeti u područja pod njihovom kontrolom, urednici u posljednjem biltenu prikazuju pandemiju kao problem koji pogađa vanjski svijet.

Do sada je zabilježeno nekoliko slučajeva zaraze u afričkim zemljama gdje je militantna grupa aktivna, a ratovi koji su u toku onemogućili su utvrđivanje da li se virus proširio na Siriju i Jemen. Međutim, potvrđeni su brojni slučajevi u drugim zemljama koje ISIL uvrštava kao dio svog kalifata, uključujući Afganistan, Alžir, Egipat, Indiju, Indoneziju, Irak i Filipine.