open-navfaktor-logo
search
Zločin u porodici
Iskopala oči sestri manekenki i odrezala joj uši, a razlog je...
Fateev je ispričao kako je pronašao golo tijelo svoje djevojke masakrirano do neprepoznatljivosti, a iz stana je otišao samo do dućana da kupi vino. Zadržao je Elizavetu kako bi je spriječio da pobjegne prije nego što je došla policija
27.09.2019. u 19:15
get url
text

Žena iz ruskog St. Petersburga navodno je u ljubomornom ispadu izvadila oči i odrezala uši svojoj sestri manekenki, što je rezultiralo smrtnom posljedicom.

Elizaveta Dubrovina (22) optužena je za ubistvo njene četiri godine mlađe sestre Stefania i sada joj slijedi suđenje, nakon što je tri godine provela na psihijatrijskom liječenju.

Ako bude proglašena krivom, mogla bi u zatvoru odležati 25 godina. Stefaniju je navodno nožem ubola 189 puta, no Elizaveta oštro negira optužbe. Umjesto toga je optužila "ljubavnika"  mrtve sestre Alekseja Fateeva (44) u čijem je stanu umrla nedužna djevojka.

Ipak, tužioci kažu da on jedino može poslužiti kao svjedok i da nikako nije osumnjičeni.

Fateev je ispričao kako je pronašao golo tijelo svoje djevojke masakrirano do neprepoznatljivosti, a iz stana je otišao samo do dućana da kupi vino. Zadržao je Elizavetu kako bi je spriječio da pobjegne prije nego što je došla policija.

Elizaveta je u vrijeme ubistva imala 19 godina, a sada će joj suditi zbog posebno okrutnog ubistva. Sestri je čak iskopala oči i izbola ju čak 189 puta u glavu, vrat, prsa, ruke i noge. Također joj je odrezala uši.

Majka sestara Oksana Dubrovina ispričala je kako je njena kći optužila Fateeva za Stefanijino ubistvo jer je ljubomoran zbog njenih golih fotografija. Žrtva se, naime, znala slikati gola za magazine.

S druge strane, Elizaveta je navodno kopirala mlađu sestru gdje god je mogla i stigla. Imala je istu boju kose, isti ruž. Postoje i slike sestara gdje je očigledno da starija mlađu gleda ljubomornim pogledom, piše Mirror.co.uk.

Isti portal javlja da su obje sestre kao djeca provele neko vrijeme u sirotištu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.