open-navfaktor-logo
search
Fudbaler PSG-a
Iskusni brazilski bek "bocnuo" Cristiana Ronalda
Brazilac se osvrnuo na početak nove sezone u Ligi prvaka, s posebnim naglaskom na Real Madrid
19.09.2018. u 15:48
get url
text
Cristiano Ronaldo Real Madrid - PSG
Cristiano Ronaldo Real Madrid - PSG

PSG je u prvom kolu Lige prvaka poražen na gostovanju kod Liverpoola sa 3:2. Parižani su uspjeli nadoknaditi dva gola zaostatka, da bi ih pogodak Firmina u sudijskoj nadoknadi uskratio i jedan bod koji su imali u džepu.

Njemački stručnjak još ne može računati na iskusnog brazilskog beka Danija Alvesa, čiji će povratak sasvim sigurno pojačati konkurenciju u redovima francuskog prvaka.

I dok čeka na svoj oporavak, Brazilac se osvrnuo na početak nove sezone u Ligi prvaka, s posebnim naglaskom na Real Madrid, od kojeg je s Juventusom poražen u finale, dok je prošle sezone izbacio njegov PSG u osmini finala.

- Za razliku od ostalih mišljenja, Real je bolja ekipa bez Cristiana! Teže je igrati protiv njih nego ranije, kada ste se uglavnom trebali fokusirati na Cristiana. Sad prijeti opasnost s više strana - kazao je Dani Alves, te dodao:

- Sad je Real više ekipa nego što je bila s Ronaldom, iako igrački naravno da nedostaje.

Brazilski bek kazao je i kako razumije Ronalda, vjerovatno je jer i sam svojevremeno odlučio iz Barcelone preći u Juventus.

- Razumijem Cristiana, ljudima treba izazov, da se osjeća živim, zato me ne iznenađuje da je otišao. Pravi borci traže nove izazove, a ne komfor. Zato sam i ja otišao iz Barcelone, po novi izazov - rekao je Brazilac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.