open-navfaktor-logo
search
U toku uviđaj
Ispod klizišta na putu Bosanski Novi - Prijedor pronađeno tijelo nepoznate osobe
Ispod klizišta u mjestu Prekosanje kod Bosanskog Novog pronađeno je tijelo, potvrđeno je za Faktor.
11.12.2022. u 15:33
get url
text

Tijelo su, kako nezvanično saznajemo, pronašli radnici koji su jutros počeli raditi na saniranju odrona na magistralnom putu Bosanski Novi - Prijedor u ovom mjestu.

Odmah je pozvana policija i u toku je uviđaj koji obavljaju pripadnici PU Prijedor.

Identitet stradale osobe zasad nije poznat.

Magistralni put Bosanski Novi - Prijedor zatvoren je još sinoć za saobraćaj zbog odrona na izlazu iz Bosanskog Novog, nakon što se na kolovoz sručila velika količina zemlje i stabala.

Policija je označila ovu dionicu puta, a saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac. 

Oglasili su se i iz PU Prijedor. 

- Policijskoj upravi Prijedor 11. decembra oko 12.35 sati prijavljeno je da je prilikom saniranja klizišta sa magistralnog puta Bosanski Novi - Prijedor, u mjestu Bosanski Novi pronađeno beživotno tijelo. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da se radi o muškom licu starije životne dobi. Na licu mjesta nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanje elemenata krivičnog djela. Od dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor naložena je obdukcija beživotnog tijela. Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem identifikacije lica čije je beživotno tijelo danas pronađeno ispod klizišta u mjestu Bosanski Novi - saopćeno je iz PU Prijedor. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.