open-navfaktor-logo
search
Nakon 20 dana
Iz Vrbasa izvučeno tijelo vozača "passata" koji je pred Novu godinu planuo u kanjonu Tijesno
U rijeci Vrbas pronađeno je tijelo Zorana Pekeza (52) iz Laktaša, vlasnika "passata" koji je krajem decembra prošle godine izgorio u kanjonu Tijesno, na putu Banja Luka - Jajce.
17.01.2022. u 16:43
get url
text

VEZANI TEKST - Gdje je nestao vozač: Policija traga za muškarcem čije je vozilo izgorjelo u kanjonu Tijesno

Potvrdili su to izvori "Nezavisnih novina", koji dodaju da je na prepoznavanju Pekeza bio član njegove porodice, a, osim toga, u džepu pokojnika pronađeni su njegovi lična karta i vozačka dozvola.

- Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje. Međutim, u organima za disanje pronađeni su tragovi gareža, a na tijelu ima površinske opekotine - rekli su izvori "Nezavisnih novina".

Pekezov automobil buknuo je 27. decembra u 10.05 sati, a u vozilu nije pronađen niko. Nezvanično je objavljeno da su tokom uviđaja uočeni određeni tragovi koji ukazuju da se na tom mjestu neko spustio prema rijeci Vrbas.

- Ne isključuje se mogućnost da je požar zahvatio i vozača i da je silaskom do rijeke pokušao da ugasi vatru. Sve opcije se provjeravaju - rekao je tada izvor iz policije.

Tijelo su iz Vrbasa, u banjalučkom naselju Karanovac, u petak izvukli pripadnici Vatrogasne brigade Banja Luka.

- Na izvlačenju utopljenika učestovalo je pet vatrogasaca i jedno vozilo - naveli su iz Vatrogasne brigade Banja Luka.

U potragu za Pekezom bila je uključena i Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a RS-a, čiji su pripadnici pretraživali korito Vrbasa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.