open-navfaktor-logo
search
Burne reakcije
"Izgubio živce": Papa Franjo se izvinio što je udario hodočasnicu
I dok jedni smatraju da je reakcija rimskog biskupa bila pretjerana, drugi tvrde da nije imao izbora i da se morao riješiti napasne hodočasnice
01.01.2020. u 16:33
get url
text

Snimak pape Franje koji po ruci udara (pre)entuzijastičnu hodočasnicu, koja ga je uhvatila za ruku i odbijala pustiti, obišla je svijet.

Papa Franjo jučer je na Trgu svetog Petra u Vatikanu pozdravljao djecu i hodočasnike, ali u jednom ga je trenutku jedna žena uhvatila za ruku i privukla prema sebi.

Papu je takav neočekivani postupak vidno uznemirio te je udario ženu po ruci kako bi se oslobodio njenog stiska. Čak je u jednom trenutku i viknuo na nju, piše CNN.

Prije nego što je uhvatila Papu za ruku, žena je rukom napravila znak križa. Obratila se 83-godišnjem Papi dok mu je uzimala ruku, ali nije jasno šta mu je pokušala reći.

Papin potez izazvao je burne reakcije po društvenim mrežama. I dok jedni smatraju da je reakcija rimskog biskupa bila pretjerana, drugi tvrde da nije imao izbora i da se morao riješiti napasne hodočasnice.

Danas se, javlja novinska agencija France Presse, o incidentu oglasio i sam Papa.

- Često izgubimo strpljenje, to se događa i meni. Izvinjavam se za loš primjer kojeg sam jučer dao - rekao je papa danas prije mise u Vatikanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.