open-navfaktor-logo
search
Ekonomska saradnja
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati potpisali sporazum o oporezivanju
Izrael je u ponedjeljak saopćio da je potpisao sporazum o oporezivanju s Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) u sklopu napora na jačanju njihove ekonomske i trgovinske saradnje.
31.05.2021. u 15:18
get url
text

- Potpisao sam sporazum o oporezivanju s Obaidom Humaidom al-Tayerom, ministrom finansija UAE-a - napisao je izraelski ministar finansija Israel Katz na Twitteru.

Za sporazum je kazao da je historijski te da će "poboljšati razvoj ekonomskih odnosa između dvije države".

Sporazum je potpisan na virtuelnom sastanku dva ministra, što se može vidjeti i na fotografiji koju je ministar Katz objavio na Twitter nalogu.

Izrael i UAE su u oktobru prošle godine postigli preliminarni sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, zajedno s potpisivanjem drugih bilateralnih sporazuma za poticanje investicija između dviju država.

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela su 15. septembra prošle godine uz posredstvo Sjedinjenih Američkih Država (SAD) potpisale sporazum o normalizaciji odnosa. Ceremonija u Bijeloj kući je izazvala oštre kritike palestinskog rukovodstva koje je poručilo da normalizacija odnosa sa Izraelom predstavlja izdaju palestinskog pitanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.