open-navfaktor-logo
search
Masovna panika
Izručen iz Tajlanda: Britanski diler srušio se u zatvoru, sumnja se da je zaražen koronavirusom
Zatvorenik koji je u zatvoru u Velikoj Britaniji izazvao paniku zbog koronavirusa noavodno je diler koji je nedavno izručen iz Tajlanda.
12.02.2020. u 09:37
get url
text

Mark Rumble je, kako se navodi u izvještajima, uhapšen je u Pattayi na Tajlandu, prije nego što je vraćen u Veliku Britaniju zbog optužbi da je turiste opskrbljivao drogom. On, naravno, negira ove optužbe.

Tridesetjednogodišnjak je izazvao masovnu paniku u zatvoru visoke sigurnosti HMP Bullington nakon što se srušio u svojoj ćeliji nekoliko dana po dolasku, izvještava The Sun.

Prema pisnju lista, izvor je kazao da je cijelo zatvorsko krilo sinoć bilo zatvoreno, a zatvorenici se prisiljeni ostati u svojim ćelijama, dok su tri osuđenika testirana na koronavirus.

Rezultati testova Rumblea i još jednog čovjeka očekuju se danas, piše Mirror.

- Zatvor je bio u stanju panike kada se srušila prva osoba. Nekoliko stotina zatvorenika u krilu C je zatvoreno i ne mogu napustiti svoje ćelije. Zatvor je otprilike najgore mjesto u koje je virus moglao doći, jer su svi u malim prostorijama - kazao je izvor.

Rumble se u Veliku Britaniju vratio dvije sedmice nakon što je u Tajlandu 13. januara potvrđen prvi slučaj zaraze.

Izvor dodaje da se Rumble liječi u "posebnoj bolnici" izvan zatvora.

- Druga dvojica zatvorenika pokazala su simptome nalik na gripu i nalaze se u bolnici u Bullingdonu - dodao je izvor, te kazao kako su sva trojica zatvorenika bila u istoj ćeliji prije nego što su se razboljela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.