open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Izvještaji protiv policajaca: Osumnjičeni da su uzeli 200 KM da puste kamion drva
MUP RS-a podnio je izvještaje protiv dvojice policajaca D. G. i P. K. koji se sumnjiče da su primili mito, te protiv Banjalučanina O. P. koji je osumnjičen za krivična djela davanje mita i prevara.
31.08.2020. u 13:33
get url
text

Policajci su radili u Policijskoj stanici Banja Luka – Lauš, te je protiv njih podnesena i inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i bit će suspendovani do njegovog okončanja.

Iz MUP-a RS-a je saopćeno da je, u okviru aktivnosti suzbijanja korupcije u MUP-u RS-a, Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banja Luka podnijela izvještaje Tužilaštvu RS-a, odnosno Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Nezvanično saznajemo da su policajci osumnjičeni da su uzeli mito od 200 maraka, kako bi propustili neregularan kamion natovaren drvima.

- MUP RS-a se zahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP-a da to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i pojedinci procesuirati. Dužnost svakog pripadnika MUP-a RS-a je da svoje poslove i zadatke izvršava profesionalno i zakonito - saopćeno je danas iz MUP-a RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.