open-navfaktor-logo
search
Bivša premijerka
Jadranka Kosor o Čovićevoj i Dodikovoj koaliciji: Jad i bijeda
Kako može Čović sa Dodikom koji je za Mladića rekao da je heroj nakon što ga je Haški sud osudio na doživotnu robiju zbog genocida u Srebrenici, komentar je Jadranke Kosor
22.10.2018. u 22:48
get url
text

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor oglasila se na Twitteru nakon što su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Dragan Čović dogovorili ubrzano formiranje programske koalicije.

Kako je prokomentarisala Kosor, Čovićev put s Dodikom za Evropsku uniju je jad i bijeda.

- Dodik je za Mladića rekao da je heroj nakon što ga je Haški sud osudio na doživotnu robiju zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti. Mnoge žene su silovane, rekao je sud, a među njima i djevojčice od 12 godina. S Dodikom Čović za EU put. Jad i bijeda", napisala je Kosor na Twitteru.

Podsjećamo, Čović i Dodik sreli su se u nedjelju na neformalnom sastanku u Banjoj Luci. Prema Čovićevim riječima, njih dvojica dogovorili su što hitnije formiranje koalicije koja će posvećeno raditi na provedbi reformi na putu ka EU te imati jasan i usuglašen pristup u rješavanju problema izmjena Izbornog zakona BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.