open-navfaktor-logo
search
Pozitivna na marihuanu
Jednoj od najbržih žena svijeta upitno učešće na Olimpijadi
Američka sprinterica ShaCarri Richardson mogla bi ostati bez učešća na Olimpijskim igrama ovoga ljeta, iako je izborila mjesto u olimpijskom timu Sjedinjenih Američkih Država.
02.07.2021. u 17:20
get url
text

Ona je bila pozitivna na marihuanu na američkim olimpijskim kvalifikacijama, zbog čega bi mogla ostati bez plasmana u Tokio, piše u četvrtak The New York Times pozivajući se na neimenovane izvore.

Dvadesetjednogodišnja Richardson trijumfovala je u utrci na 100 metara tokom olimpijskih kvalifikacija koje su održane prošlog mjeseca.

Nešto ranije ove godine, tačnije u aprilu, postala je šesta najbrža žena na svijetu na mitingu na Floridi s vremenom od 10,72 sekunde.

Marihuana je na popisu zabranjenih supstanci Svjetske antidoping agencije (WADA), a pozitivan rezultat može rezultirati suspenzijom u trajanju od mjesec do dvije godine.

Ako se potvrdi da je informacija tačna, Richardson će ostati bez pobjede i učešća na Olimpijskim igrama, čak i ako dobije i minimalnu kaznu s obzirom na to da Igre počinju 23. jula.

Njeno mjesto zauzeti će lošije plasirana takmičarka, a New York Time je prenio informaciju kako su druge finalistice na 100 metara obaviještene da su promovisane za jedno mjesto u konačnom poretku utrke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.