Uhapšen na Karakaju

Kinez pokušao prokrijumčariti skoro tri kg srebrenog nakita

Objavljeno: 07.11.2019. u 12:57

Kinez je kontroliran  u autobusu koji saobraća na relaciji Istočno Sarajevo – Beograd na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj

FOTO: GPBiH

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, jučer su uhapsili državljanina Narodne Republike Kine, X. S. (49), zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, saopćila je Granična policija BiH.

Kinez je kontroliran  u autobusu koji saobraća na relaciji Istočno Sarajevo – Beograd na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj.

- Prilikom detaljne granične kontrole i pregleda prtljaga državljanina Kine, službenici ove jedinice otkrili su 2, 8 kilograma srebrenog nakita, baždarenu digitalnu vagu i lupu. Radi se o 554 komada nakita (prsteni, ogrlice, broševi, narukvice i dr.). Osim navedenog, kod državljanina Kine nađena su i 23 komada starog kovanog novca. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH - saopćili su iz Granične policije.

U saopćenju se dodaje da je u toku daljnji rad na ovom slučaju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije