open-navfaktor-logo
search
Zaključena kampanja
Komšić u Tuzli: BiH će nadživjeti svoje dušmane
Centralnim predizbornim skupom u Tuzli koalicija Željko Komšić za građansku državu, večeras je zaključila svoju predizbornu kampanju.
29.09.2022. u 23:10
get url
text

Obraćajući se okupljenim građanima na Sonom trgu u Tuzli, Komšić je kazao kako vjeruje u to da da ova zemlja pripada nama svima na jednak način, te da nijedan građanin Bosne i Hercegovine ne smije imati manja ili veća prava od drugog.

Rekao je da mnogi stranci to ne razumiju kao što ne razumiju da smo mi ovdje živjeli ono što oni pokušavaju da žive u svojim demokratskim zemljama.

Istakao je da nije bio ni u jednoj demokratskoj zemlji u kojoj naoružana straža ne čuva sinagogu, ali je u Bosni i Hercegovini ne čuva, jer je kod nas prirodna stvar da čuvaš i štitiš svog komšiju.

Komšić je govoreći na skupu istakao važnost omjera 2:1 u svim državnim institucijama, a komentarišući aktivnosti visokog predstavnika u BiH naveo je da Schmidt očito nije gledao kako živi ni u svojoj zemlji, obzirom na nesuvisle optužbe o oduzimanju identiteta koje građanima niko ne može oduzeti, saopćeno je iz Demokratske fronte.

Rekao je da je građanska ideja odgovor na etničko ludilo koje živimo i prvi korak ka normalnom uređenju države i to ne samo zato što misli da država tako treba biti uređena nego zato što nas na to obavezuju i presude Evropskog suda za ljudska prava, i zato što građani to žele.

Kazao je da Inicijativa Milion ljudi za građansku državu se nastavlja i nakon izbora jer je takva vrsta podrške potrebna u budućim pregovorima o izmjenama izbornog zakona sa međunarodnim zvaničnicima.

Komšić je na kraju poručio da nije vidio kampanju sukoba sa probosanskim i građanskim strankama, jer se mora pronaći miminalni konsenzus među svim strankama oko ključnih državnih pitanja, zaključujući da će Bosna i Hercegovina nadživjeti svoje dušmane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.