open-navfaktor-logo
search
Bijeljina
Korona-party u BiH uz muziku uživo: U vikendici navodno bili političari, jedan pijan ometao policajce
Inspektori i policija sinoć su u jednoj vikendici u bijeljinskom naselju Dijelovi zatekli 22 osobe. U vikendici je bila organizirana muzika uživo, a dvije osobe su uhapšene zbog ometanja policijskih službenika u vršenju dužnosti, saopćili su iz Policijske uprave Bijeljina.
03.04.2021. u 14:24
get url
text

Uhapšene su osobe inicijala C. V. iz Bijeljine i T. P., državljanka Srbije.

- Prilikom pregleda kod M. T. iz Srbije pronađena je medicinska droga za koju ista nije imala potrebnu medicinsku dokumentaciju, zbog čega joj je izdat prekršajni nalog - navodi se u saopćenju.

Policijski službenici su zbog nepoštovanja epidemoloških mjera, odnosno nenošenja maski, izdali 21 prekršajni nalog, a protiv T. P. je pokrenut prekršajni postupak.

Prema pisanju medija, ovaj korona-party organizirali su visokorangirani članovi PDP Bijeljina i njihovi simpatizeri, pišu Nezavisne.

Izvor portala Srpskainfo ustvrdio je da je na žurci zatečen visokorangirani član PDP-a, koji je sada vijećnik u Skupštini Bijeljine, a ranije je bio direktor gradske Turističke organizacije.

- Osim njega, tu je zatečen i jedan bivši zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a, koji je bio veoma pijan. On je ometao policajce u obavljanju svojih poslova, a prilikom alkotestiranja utvrđeno je da je imao skoro dva promila alkohola u krvi - rekao je isti izvor.

Mediji navode da je od visokorangiranih političara zatečen još jedan član PDP-a, a koji je ranije bio direktor Banje Dvorovi, dok su ostali gosti u vili bili simpatizeri PDP-a, a bilo je i dosta žena, kao i dvije djevojke iz Srbije.

- Kod jedne od njih je nađena droga, a druga je pijana ometala policiju - dodao je isti izvor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.