Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Doboj, u saradnji sa Upravom krim-policije MUP-a RS-a i Federalnog MUP-a, na području Sarajeva uhapšeni su E. M. i O. M., dok je u Gradačcu uhapšen A. S.

Njih trojica se sumnjiče da su tokom 2019. godine, na području Bosanskog Šamca, najprije ukrali automobil "BMW", vrijednosti oko 18.000 KM. Taj automobil potom su koristili prilikom pokušaja teške krađe kada su u bankomat ubacili odgovarajući plin u namjeri da ga raznesu i opljačkaju, a u čemu nisu uspjeli. Vozilo je naknadno pronađeno zapaljeno na području Usore.

VEZANI TEKST - Raznijeli ga eksplozivom: Policija traga za pljačkašima bankomata

Potom su iste godine u Modriči na isti način počinili napad na bankomat, koji su ovog puta uspjeli raznijeti i iz kojeg su odnijeli oko 22.000 maraka.

Ova trojka osumnjičena je i da je u aprilu ove godine na području Modriče ukrala "audi Q7" vrijedan oko 24.000 maraka, a koji su potom koristili kako bi u noći 1. maja počinili još jedan napad na bankomat iz kojeg su tada odnijeli oko 137.000 maraka.

Iz Policijske uprave Doboj kazali su da su sva trojica uhapšenih, nakon završene krim-obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju na dalje postupanje.