open-navfaktor-logo
search
Turska potvrdila posjetu
Kremlj: Putin i Erdogan će u Sočiju razgovarati o vojnoj i tehničkoj saradnji
Predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan razgovaraće 5. augusta u ruskom gradu Sočiju o vojnoj i tehničkoj saradnji dvije zemlje, rekao je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Anadolu Agency (AA).
27.07.2022. u 13:16
get url
text
Erdogan i Putin

Upitan da li su turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i njegov ruski kolega Vladimir Putin razgovarali o borbenim dronovima Bayraktar turske proizvodnje, Peskov je rekao da je vojna i tehnička saradnja stalno na dnevnom redu dvije zemlje.

- Činjenica da se interakcija razvija u tako osjetljivoj oblasti pokazuje da je cijela mreža odnosa na veoma visokom nivou - dodao je on.

On je istakao da se tokom nedavnih kontakata razgovaralo o vojnoj i tehničkoj saradnji Moskve i Ankare "u različitim dimenzijama".

- Obično se na svakom sastanku razgovara o različitim aspektima - naglasio je Peskov.

Direkcija za komunikacije Predsjedništva Republike Turske najavila je u srijedu posjetu turskog predsjednika Sočiju, koja dolazi samo nekoliko dana nakon što su Turska, UN, Rusija i Ukrajina potpisale značajan sporazum o obnavljanju izvoza žitarica kroz tri ukrajinske luke nakon višemjesečne blokade uzrokovane rusko-ukrajinskim ratom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.