Žena je stigla u bolnicu u Peshawaru nakon što je kliještima pokušala da izvuče ekser od 5 centimetara.

Prvobitno je rekla doktorima da je sama izvršila taj čin, ali je kasnije priznala da je odgovoran iscjelitelj koji je tvrdio da može garantirati da će roditi dječaka.

Policija je započela istragu nakon što su se na internetu pojavile rendgenske slike ozljede, piše BBC.

Doktor Haider Khan, član osoblja u bolnici Lady Reading, rekao je da je žena bila "potpuno pri svijesti, ali je trpila velike bolove", kada je stigla  bolnicu tražeći pomoć.

Osoblje bolnice je za lokalne novine Dawn izjavilo da se žena obratila iscjelitelju nakon što je čula za njegovu praksu od susjeda. Dodali su da je žena majka tri kćerke, te da joj je muž navodno prijetio da će je ostaviti ako rodi drugu djevojčicu. 

Šef policije Peshawara Abas Ahsan na twitteru je naveo da je formiran specijalni istražni tim da "privede pravdi lažnog iscjelitelja koji se igrao sa životom nevine žene i zabio joj ekser u glavu s lažnim obećanjem muškog djeteta".

Policija je provela nekoliko dana intervjuirajući osoblje bolnice i pokušavajući da uđe u trag ženi, koja je napustila bolnicu nakon što joj je osoblje uklonilo ekser iz glave, u nadi da će im ona pomoći da identificiraju muškarca.

Ahsan je naveo i da će uskoro pronaći iscjelitelja. Također je kazao njegovi službenici ispitati zašto osoblje nije prijavilo incident policiji kada je žena prvi put došla u bolnicu.