open-navfaktor-logo
search
Australija
Ljudski ostaci ukradeni iz grobova u mogućem sotonističkom ritualu
Policija u Australiji istražuje veze sa "sotonskim ritualom" nakon što su ljudski ostaci ukradeni su sa groblja u dva odvojena navrata.
02.02.2022. u 18:28
get url
text
Groblje u Melbournu

Detektivi su rekli da su brojni predmeti, uključujući raspelo, svijeće i pisma Sotoni, ostavljeni na groblju Footscray General Cemetery u gradu Melbourneu, navodi 7 News.

Prvi incident dogodio se u noći sa četvrtka na petak, saopćila je policija u državi Viktorija u srijedu. Nadalje su naveli da su ljudski ostaci ukradeni iz mauzoleja, koji je pronađen oskrnavljen nakon što je uklonjena ploča i gips ploča unutar njega, prenosi CNN.

Drugi incident na istom groblju dogodio se u noći sa ponedjeljka na utorak.

- Vjeruje se da su nepoznati počinioci nasilu ušli u mauzolej prije nego što su ukrali djelomične ljudske ostatke. Detektivi su utvrdili mjesta zločina u oba incidenta i istražuju jesu li povezani - navodi policija.

- Ljudski ostaci su bili primarni fokus počinitelja i to je ono na šta se fokusiramo. To je veoma uznemirujuće za porodice - kazao je vršilac dužnosti inspektora Ben Jarman za 7 News. 

Nijedna druga grobnica nije oštećena tokom incidenta.

- Ovo je vrlo rijedak događaj, nismo sigurni koja je osoba motivirana da to učini - rekao je Jarman lokalnoj radio stanici 3AW.

Policija je pozvala građane da se jave ako su svjedočili sumnjivim aktivnostima u protekloj sedmici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.