open-navfaktor-logo
search
Čudom preživjeli
Majka i dijete u kolicima pali na šine, za njima skočio i otac
Na stanici Baker Street najprije se majka koja je gurala kolica spotaknula i pala s platforme povukavši za sobom i kolica s djetetom, a potom je i otac skočio za njima kako bi im pomogao
08.09.2018. u 18:00
get url
text
Majka i dijete pali na šine, za njima skočio i otac

Majka i dijete u kolicima čudom su preživjeli nakon što su pali na šine u londonskom metrou netom prije dolaska voza, sklonivši se u prostor između šina, saopćila je u subotu britanska policija.

Na stanici Baker Street najprije se majka koja je gurala kolica spotaknula i pala s platforme povukavši za sobom i kolica s djetetom, a potom je i otac skočio za njima kako bi im pomogao.

- Kad su vidjeli da im prilazi voz sklonili su se u prostor između šina pa je vlak prošao iznad njih - stoji u saopćenju policije, u kojem se navodi i to kako je nevjerovatno da niko od njih nije teže povrijeđen, ali da su iz opreza prevezeni u bolnicu.

Do nesreće je došlo jer je žena gledala u ekran s voznim redom i nije opazila da je vrlo blizu ruba platforme.

Uprava firme Transport for London procjenjuje da svake godine londonskom podzemnom željeznicom prođe oko 1,37 milijardi putnika. Godine 2017. ondje je evidentirano više od 3.000 povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.